Descarrega

Distància

21,15 km

Desnivell positiu

321 m

Dificultat tècnica

Moderat

Desnivell negatiu

321 m

Altitud màxima

144 m

Trailrank

60

Altitud mínima

46 m

Tipus de ruta

Circular

Temps

5 hores 23 minuts

Coordenades

3882

Data de pujada

16 d’octubre de 2015

Data de realització

d’octubre 2015
Sigues el primer a aplaudir
1 comentari
Comparteix
-
-
144 m
46 m
21,15 km

Vista 2445 vegades, descarregada 59 vegades

a prop de Hollebeekstraat, Flanders (Belgique)

Wandelclub 'Everbeekse Wandeltochten' organiseerde op zaterdag 10 oktober 2015 hun 'Natuurtocht' in de Vlaamse Ardennen met start te Parike aan de gemeenteschool op de Steenweg.

We volgen de Steenweg tot iets voor de kerk van Parike, waar we linksaf de Koestraat (foto 1) inslaan. Goed 800 meter verder gaan we langs de boord van de weide rechts het heuveltje over tot we aan de Kaashoeve de Stechelmandries bereiken, die in Fayte uitgeeft. Fayte is de 'verzamelnaam' van enkele straten en van het heuveltje. We volgen Fayte 150m rechtsaf, nemen dan de afslag naar links voor 300m en nemen daar de landweg links, die ons naar Hoogbos voert.

Linksaf 200m door de Hayestraat, die we even verlaten voor een zijsprong langs de Driestenbroekestraat en de Evensveldstraat om op het uiteinde van de Hayestraat uit te komen, waar een smal stenen pad ons omhoog voert naar een oude kapel (foto 7) in het Bois de La Louvière. We dwarsen het bos, sluiten even aan bij de GR5a en gaan linksaf terug Hoogbos in. Rechtsaf Schuddewee in brengt ons terug op de GR5a (Wandelronde Vlaanderen - Zuid) die we nu 650m blijven volgen (foto 9) tot we rechtsaf een veldweg vinden die ons naar de rustpost aan de kerk van Everbeek-Boven brengt.

Kroonstraat en Stenenplein brengen ons daarna naar de Poerensberg waar we weer de rand van het Bois de la Louvière bereiken. Na goed 400m vinden we (ongemerkt) aan de taalgrens waar een wegel ons rechtsaf het bos in voert. De kronkelweg door het bos brengt ons naar een lijnrechte bosweg (foto 12), die we linksaf 800m volgen (ook weer de GR5a zuid). Net voor een picknicktafel voert een smalle wegel links ons dan tussen een kapel en de mast van het oude NAVO-relaisstation door naar de Motte. We steken schuin naar links de baan over en dalen langs een landweg (foto 14) af naar een bosje. Tussen de weilanden (foto 16) steken we door naar de overzijde van het valleitje en bereiken we de Kapellenstraat, waar we weer Vlaanderen binnenstappen.

Een landweg links voert ons langs een bosrand naar Trimpont. Rechtsaf langs de bosrand tot aan een kapelletje (foto 20). Links voor de kapel nemen we de landweg, aan Lobe ook linksaf. We volgen Lobe ruim 500m eb volgen dan de wegel naar rechts tot in de Ooistraat die we links volgen en op de T-splitsing brengt de Maandagstraat ons terug naar Everbeek-Boven voor een tweede rustpauze.

Langs straten met de fraaie namen Muiterij, Nieuwpoort en Fraan komen we in de Priemmstraat, waar we ook de GR5a terugvinden. Die verlaat ons enkel honderden meters verder, wij blijven de Priemstraat volgen, nemen rechtsaf de Brouwierstraat, die al snel overgaat in een landweg (foto 24) voor een zijsprongetje door een bosje en dan terug naar de Oudenaardesteenweg.

Even naar rechts volgen (foto 26) en dan linksaf de Kalenberg op voor een mooi landelijk stuk en door een bosje terug naar Rameiveld langs een kampeervoorziening (géén camping). De witte kerk van Parike komt hier ook al weer in zicht (foto 27) en luttele honderden meters verder sluiten we deze zeer gevarieerde wandeling af.
Punt d'interès

Foto 01 Langs de Koestraat

Punt d'interès

Foto 02 Weide langs de Koestraat.

Punt d'interès

Foto 03 De Fayte

Punt d'interès

Foto 04 de Fayte richting Hoogbos

Punt d'interès

Foto 05 Evensveldstraat

Punt d'interès

Foto 06 veldweg naar de Hayestraat

Punt d'interès

Foto 07 kapel in Bois de La Louviere

Punt d'interès

Foto 08 nabij Schuddewee op de GR5a

Punt d'interès

Foto 09 de GR(a / GRva Wandelronde Vlaanderen Zuid

Punt d'interès

Foto 10

Punt d'interès

Foto 11 bijna in Everbeek-Boven

Punt d'interès

Foto 12 in het Bois de La Louvière

Punt d'interès

Foto 13 in het Bois de la Louvière

Punt d'interès

Foto 14 veldweg aan de Motte

Punt d'interès

Foto 15 Heuvel af...

Punt d'interès

Foto 16 Valleitje tussen weiden oversteken

Punt d'interès

Foto 17 Heuvel weer omhoog...

Punt d'interès

Foto 18 uit dit wegeltje kwamen we ...

Punt d'interès

Foto 19 langs de bosrand

Punt d'interès

Foto 20 Kapelletje aan de Trimpont

Punt d'interès

Foto 21 tussen Trimpont en Lobe

Punt d'interès

Foto 22 een 100% veldweg

Punt d'interès

Foto 23 langs de Priemstraat

Punt d'interès

Foto 24 GR5a aan de Brouwierstraat

Punt d'interès

Foto 25 bosrand op de taalgrens

Punt d'interès

Foto 26 Langs de Oudenaardestraat

Punt d'interès

Foto 27 Rameiveld

Aparcament

Gemeenteschool Parike

Picnic

Rustpost Everbeek-boven

1 comentari

  • PhilippeTimmermans 3 de des. 2017

    Vandaag deze wandeling gelopen.
    Magnifiek! En bedankt om ze hier te posten.

Si vols, pots o aquesta ruta.