Coordenades 499

Data de pujada 6 / de febrer / 2014

Data de realització de febrer 2014

 • Valoració

   
 • informació

   
 • Fàcil de seguir

   
 • Entorn

   
 Mostra elevació

Vista 1249 vegades, descarregada 6 vegades

a prop de Rostal, Flanders (Belgique)

Bekijk de foto’s van deze wandeling

Mooie wandeling van de stopplaats Bouwel tot het station van Lier. De wandeling kan mits enige aanpassing ook vanuit Nijlen gestart worden, dan is ze ongeveer 11 km lang. Wij hebben getracht de meest autoluwe wegen uit te zoeken. De wandeling gaat ook langsheen de Konijnenberg te Bouwel en doorheen de mooie Kesselse heide. Te Lier volgen we de GR12 doorheen het natuurgebied Steenbeemden. We volgen nog even de Kleine Nete tot bijna aan het station. De tocht zelf is zeer gevarieerd en verloopt voor het grootste gedeelte over verharde wegen.
Avituallament

De Slappe Uier

http://www.deslappenuier.be/
Waypoint

Konijnenberg

Konijnenberg Ter Duinen De zandbergen waren vroeger in Bouwel en omgeving een gekend begrip. Uit verschillende omliggende dorpen kwamen de jeugdverenigingen afgezakt naar de zandduinen van Bouwel. De Herenthoutse ‘zonnejeugd’ kwam hier al spelen in de jaren ’30. Spotrijmpjes over de rivaliserende jeugd van beide dorpen werden dan ook van generatie op generatie doorgegeven. Een gekend rijmpje ging zo : ‘De Herenthoutse brekken (mieren) komen de Bouwelse bergen aflekken.’ De Konijnenberg is een nog vrij ongerept stuifduincomplex met grote niveauverschillen op een kleine oppervlakte. Deze locatie is een belangrijk relict van de eens zo talrijke stuifduinen langsheen de Grote en Kleine Nete. Er is een sterk contrast tussen het vlakke beboste landschap met statige beukendreven en de lange begroeide duinenkam met verrassend niveauverschil.
Waypoint

Provinciaal Groendomein Kesselse Heide

De Kesselse Heide is een stuk Kempisch landschap zoals het vroeger was: een kleurrijke afwisseling van struikheidevlakten, naald- en loofbossen, zandvlakten en vennen. Hier wandel je door een landschap dat zeldzaam geworden is in Vlaanderen. Voor het natuurbeheer zorgen de schapen die vrij rondlopen op het domein: ze begrazen de heide en bewaren zo het authentieke karakter van het gebied. Milieuvriendelijk en buitengewoon efficiënt!
Waypoint

Steenbeemden

Een uniek rivierlandschap kenmerkt de Steenbeemden. Een droge rivierduin gaat naadloos over in een natte vallei. Deze overgang zorgt voor zeer waardevolle natuur die zeldzaam is in Vlaanderen. Het gebied bestaat uit vloeibeemden, rietland, bloemrijke ruigten, broekbossen, droge heide en oude bossen met een hoge cultuurhistorische waarde. Meer informatie op www.natuurpunt.be

1 comentari

 • Leo52 27/12/2018

  He fet aquesta ruta  verificat  veure detalls

  Mooie wandeling met veel afwisseling

Si vols, pots o aquesta ruta.