Coordenades 862

Data de pujada 31 / de març / 2016

Data de realització de març 2016

-
-
17 m
-12 m
0
5,6
11
22,36 km

Vista 1126 vegades, descarregada 4 vegades

a prop de Zwartendijk, Overijssel (Nederland)

Begin: NS Station Kampen Zuid Eind: Bushalte Oldebroek Centrum

De Zuiderzeelijn

Een complex tramlijntje, die Zuiderzeelijn. De tram liep van Hattemerbroek naar Nunspeet, maar liep ook over het trein trace van Hattemerbroek naar Kampen Zuid. Dat gold overigens dan weer alleen voor het laatste stukje bij Kampen. Het grote spoor liep ten westen van de IJssel van Hattemerbroek naar Kampen, waar nu de N50 loopt, maar ook de Nieuwe Hanzelijn die door de polder naar Amsterdam gaat.
Het lag dus voor de hand om in Kampen Zuid te beginnen. Een spiksplinter nieuw station, dat in the middle of nowhere ligt en waar je gek genoeg als voetganger niet precies weet hoe je moet lopen, anders dan naar een P&R parkeerplaats.
De N764 moet worden overgestoken op een plek waar dat niet kan om op een fietspad te geraken, maar dan gaat het ook voorspoedig langs de vele kolken die door de vele dijkdoorbraken bij de IJssel en de Zuiderzee zijn ontstaan. Eigenlijk een best mooi gebied na al die nieuwbouw.
We lopen richting Zalk, beroemd van het kwakzalvende kruidenvrouwtje Klazien, dat later door Koot en Bie geparodieerd werd. Zalk laten we liggen en steken de N50 en de Hanzelijn over naar landgoed IJsselvliedt, dat door de Zuiderzeestraatweg wordt doorsneden. Die straatweg was ook het trace van de tramlijn. IJsselvliedt was destijds vooral bedoeld als een hotel voor gehandicapten. Het Rode Kruis heeft er dankbaar van gebruik gemaakt. Nu is het een normaal hotel.
Even verderop gaan we door landgoed Olthorst om in Oldebroek te geraken via fiets- en schelpenpaden. Het is alsof je weer in de bewoonde wereld komt na 23km zonder dorp. Op internet vind je nauwelijks iets van Oldebroek. Wat opvalt zijn de vele kerken, we zitten dan ook in de echte biblebelt van de Veluwe.

Veure més external

Parada de tren

001 NS Kampen Zuid

In the middle of nowhere (mrt 2016)
Llac

002 Venedijk Noord

Llac

003 Kokl aan de Venedijk

Intersecció

004 De Chalmotweg

Llac

005 Kolk aan de Venedijk

Llac

006 Boerrigter Kolk

Intersecció

007 Kamperstraatweg

Als je nog een fietsbord zoekt
Riu

008 De Zande aan de Zalkerdijk

Pont

009 De Belten

Intersecció

010 Hanzelijn en N50 viaduct Burg. Hardenbergweg

Arbre

011 Landgoed IJsselvliedt

Llac

012 IJsselvliedt

Castell

012X Huize IJsselvliedt met Duiventoren

268_Kmp_Oldebr_Wiki
Arbre

013 Landgoed Olthorst

Castell

014 Huize Olthorst

Intersecció

015 Bovenpad

Parada d'autobús

016 Bushalte en kerk van Oldebroek

Comentaris

    Si vols, pots o aquesta ruta.