-
-
22 m
3 m
0
9,5
19
38,14 km

Vista 6 vegades, descarregada 1 vegades

a prop de Silsburg, Flanders (Belgique)

Naar Hoge Rielen
Waypoint

Startplaats loopomloop Wommelgem Fort 2

Fort 2
Straat 54
2160 Wommelgem

Parking
Drankgelegenheid

Auteur: Loopomlopen - Sport Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Fort II

Gebied: Recreatiezone Fort II
Eigenaar: Gemeente Wommelgem
Toegang: 1 jan - 31 dec


Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Speelbos

Gebied: Bos van Ranst
Toegang: 1 jan - 31 dec


Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Albertkanaak kijkrichting Antwerpen

Albertkanaal kijkrichting Antwerpen

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

De Linde

Waypoint

Molen van Oelegem

De Molen van Oelegem is een beltmolen van het type bovenkruier in het dorp Oelegem, in de gemeente Ranst in België. De molen wordt ook wel Stenen Molen genoemd om deze te kunnen onderscheiden van de houten standerdmolen die zich buiten het dorp bevond tot 1940 toen die molen afbrandde.
De bouw ving aan in 1845 in opdracht van Martinus De Winter en naar verluidt was de molen pas maalvaardig in 1854. In 1891 verkochten de erfgenamen de molen aan Jan-Baptist Heylen, de toenmalige burgemeester van Oelegem. De installatie werd door de opkomst van mechanische maalderijen steeds minder gebruikt. Tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog was de molen voor het laatst actief in commerciële dienst. Sedert die tijd diende het gebouw voor diverse andere functies: garage, opslagplaats, lokaal voor de Katholieke Arbeidersjeugd en als buitenverblijf.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Windmolen in Oelegem

Windmolen in Oelegem

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Oelegembrug over het Albertkanaal

Oelegembrug over het Albertkanaal

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Panorama snelweg E34 Oelegem over het Albertkanaal

Panorama snelweg E34 Oelegem over het Albertkanaal

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Schans van Massenhoven

Tot de Stelling van Antwerpen was besloten door de keuze voor Antwerpen als Nationaal Reduit in 1859. Het idee hierachter was dat Antwerpen het meest geschikt was als laatste verschansing tot de hulp van bondgenoten zou kunnen arriveren. Het Nationaal Reduit zou bestaan uit
De fortengordel zou bestaan uit een achttal Brialmontforten in een 18 km lange gordel van Wijnegem tot Hoboken. Na de Frans-Duitse Oorlog van 1870 werd aanvankelijk besloten tot de bouw van drie bruggenhoofdforten en vervolgens tot de bouw van een buitenlinie, die aangepast was aan modernere wapens. Dit laatste plan werd bekrachtigd per wet van 30 maart 1906. Deze Hoofdweerstandstelling omvatte op de rechteroever 16 forten en 10 schansen en op de linkeroever 5 forten en 2 schansen. De schansen waren veel kleiner dan de forten, zij dienden als extra versterking tussen de forten en hadden in vredestijd geen vast garnizoen. Na onteigening van de gronden werd de bouw van de schans toegewezen op 27 februari 1909.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Col de Viersel

De brug bij Viersel is een boogbrug over het Albertkanaal nabij Viersel in de Belgische gemeente Zandhoven. Een eerdere brug op deze locatie was een liggerbrug die in 2013 werd afgebroken. De nieuwe doorvaarthoogte voor het Albertkanaal bedraagt 9.10 meter en de liggerbrug had een doorvaarthoogte van 7.47 meter. In maart 2014 werd de nieuwe boogbrug gemonteerd die in juli 2014 opengaat voor verkeer.

Auteur: Verro
Meer informatie
Waypoint

Camping Waterschap

Waypoint

De Brouwerij

Volgens Winkler-Prins, ontstond hier in de Brouwerij in Viersel de groene beweging in Vlaanderen, als eerste in Europa. Onder de titel "Leven in de Brouwerij" stichtte rond het einde van de jaren zestig de jezuïetenpater Luc Versteylen een christelijke leefgemeenschap waar mensen tot vandaag inzicht en inspiratie gaan zoeken. Zij vonden huisvesting in deze oude brouwerij De Valk in Viersel, vlakbij het Albertkanaal. Hier richtten ze de Groene fietsers op, een actiegroep die onder andere actie voerde tegen de geplande aanleg van een duwvaartkanaal van de Antwerpse haven naar het Albertkanaal. Zo kwamen zij in contact met andere groene actievoerders. Daar ontstond ook de herlevingsbeweging "Anders gaan leven" die tegenover de drukke, jachtige tijd nieuwe waarden propageerde: tegenover consumptie, concurrentie, prestatie werden voorgesteld: soberheid, samenhorigheid en stilte. In 1977 deden zij als Agalev voor het eerst mee aan verkiezingen (zie beginselen van Agalev).

Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Scheepsvaart

Waypoint

Speelbos

Gebied: Nelleheide
Eigenaar: Gemeente Zandhoven
Toegang: 1 jan - 31 dec


Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Zimmertoren

Aan de buitenkant van de Zimmertoren in Lier springt de jubelklok meteen in het oog. Het kleurrijk astronomisch uurwerk is door de Lierse horlogemaker Zimmer in 1930, ter gelegenheid van honderd jaar Belgische onafhankelijkheid, aan zijn geboortestad geschonken. Binnen schijnt het in het museum nogal ingewikkeld te zijn. Een geluidsband vertelt u alles over het heelal. Omringd door sterren, planeten, bolletjes, klokjes en wijzers, werkt het mechanisme piepend en tikkend. U ziet de waterbeweging en uurindeling op aarde, sterrenkundige berekeningen, aswentelingen van de planeten, vallende sterren en kometen, maar ook komende zons- en maansverduisteringen.


Auteur: cosini
Meer informatie
Waypoint

Broodjeszaak 't Warme Handje

Openingsuren
maandaggesloten
dinsdag 11:00 - 20:00
woensdag 11:00 - 20:00
donderdag 11:00 - 20:00
vrijdag 11:00 - 20:00
zaterdag en zondaggesloten

website

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie
Waypoint

Vorselaar

De gemeente Vorselaar telt ruim 7000 inwoners. In Vorselaar staat een waterkasteel genaamd de Borrekens . Op het punt van het marktplein prijkt de Schandpaal. Deze werd in het jaar 1759 opgericht door Graaf van de Werve. De Schandpaal is vervaardigd uit blauwe hardsteen, en rust op een voetstuk met drie treden. Verder is er een ook een omwalde hoeve, deze werd rond 1580 opgericht als toevluchtsoord. Het was immers de tijd van de Geuzen en hun strijd tegen de Spanjaarden. Later werd het ook het woonhuis van Kardinaal Van Roey. Van Roey was een Belgisch aartsbisschop, kardinaal en metropoliet.

Auteur: RouteYou Info
Meer informatie
Waypoint

Vorselaar

Vorselaar is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen. De Kempense gemeente telt ruim 7700 inwoners en behoort tot het gerechtelijk kanton en kieskanton Herentals.
In Vorselaar ontstond vanaf 1820 door de bezielende invloed van Lodewijk Vincent Donche de congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Kasteel Borrekens

Kasteel De Borrekens is een beschermd monument sinds 1984 tot heden.


Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Elegast centrum voor jeugd en gezin

De stichting Rozapol-Elegast werd door erevoorzitter Paul Akkermans, zijn vrouw Rozeke en de Zusters der Christelijke Scholen, vlak voor het overlijden van Paul Akkermans in 2007 opgericht. Een deel van zijn nalatenschap werd gebruikt om het domein Berkelhoeve tot een (rolstoel)toegankelijk en brandveilig vakantie- en vormingscentrum om te bouwen.
Berkelhoeve ligt in een uitgestrekt landelijk domein, op een steenworp van het centrum van Vorselaar. Op deze unieke locatie van 18 ha kan men in de bossen en weilanden allerlei openluchtactiviteiten doen. Ook in het gebouw kan men met grote groepen activiteiten houden.
Berkelhoeve biedt gezinnen en kinderen die het sociaal en financieel moeilijk hebben, betaalbare vakanties aan. Zo krijgen zij de kans te genieten van een deugddoende vakantie in een gezonde en ontspannende omgeving. Maar ook scholen, jeugdbewegingen, verenigingen en vriendengroepen zijn welkom. Men kan het volledige gebouw huren maar ook per vleugel (23 en 28 bedden). Elke vleugel heeft een eigen keuken, eet- en zithoek. Het centrum leent zich eveneens tot het geven van vormingen en teambuildingsdagen. Wie liever kampeert, kan terecht op een kampeerweide met aangepast sanitair.

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie
Waypoint

Kapelletje Berkelheide

Kapel Berkelheide

Dit kapelletje werd gebouwd ter ere van O.L.V. Van Scherpenheuvel. Het is gebouwd in 1931 door Louis Druyts. Diens zoon was gesneuveld in de oorlog van 1914-18. hij heeft het kapelletje samen met zijn aanpalende woning opgetrokken. De datum: 1931 is terug te vinden achteraan in een baksteen van de onderste blauwe band.
Later werd deze eigendom aangekocht door de fam. Van Den Brande, die thans nog steeds eigenaar zijn.
Vroeger werd het kapelletje onderhouden en versierd door de geburen. In de meimaand werd een meiboom gepland en het rozenhoedje gebeden, een gewoonte die de laatste jaren in onbruik is geraakt.
Nu is het de jongste telg van de fam. Van Den Brande die zich ontfermd over het onderhoud en de versiering.
De kapel heeft de tand des tijds goed doorstaan en dit is steeds een gegeerde rust- en picknickplaats geweest voor wandelaars en fietsers.

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie
Waypoint

IJssloeberke

Info
Huisbereid ijs, rustig gelegen langs Watermolenroute,
Speeltuin- en springkasteel voor de kinderen
Specialiteit van ijstaarten, horeca service
Openingsuren
Openingsuren 2014
Februari : open op zaterdag en zondag van 13.00u tot 20.00u
Maart, april, mei en juni : Maandag geloten. Dinsdag tem. zondag open van 13.00u tot 21.00
Juli en Augustus : alle dagen open van 13.00u tot 21.00u, maandag van 13.00u tot 18.00u
September : Maandag gesloten. Dinsdag tem. zondag open van 13.00u tot 21.00u
Oktober : Maandag gesloten. Dinsdag tem. zondag open van 13.00u tot 21.00
November en December gesloten wegens verbouwingswerken !!!!!
Jaarlijks verlof
Januari zijn wij gesloten.

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie
Waypoint

Watermolen van Tielen

Erfgoed in Kasterlee – Watermolen van Tielen
De eerste geschreven vermelding van deze watermolen dateert uit 1526. Oude feodale wetten bepaalden dat stromend water en wind (natuurlijke krachtbronnen) toebehoorden aan de vorst. Deze leende het gebruik ervan aan de heer van het dorp. De boeren uit de streek waren verplicht hun graan te laten malen op de molen van hun heer. De molenaar, die als knecht of pachter in dienst stond van de heer, kon zo bij elke maalbeurt de belastingen in natura uit de meelzak van de boer in de meelzak van de heer scheppen.
Omdat de rivieren in onze Kempen slechts een gering verval kennen, wordt het rad van watermolens meestal onderaan aangedreven. Daarom spreekt men van onderslagmolens.
Net als het kasteel van Tielen werd de watermolen eeuwenlang vererfd. In 1918 kocht molenaar Fik Dionys de molen met woonhuis, paardenstal en bakhuis. In de jaren na de tweede wereldoorlog sloeg de landbouw nieuwe wegen in. Het molenaarsvak werd onrendabel. In 1981 overleed Louis Dionys, de laatste molenaar.
De molen werd opnieuw verkocht en lieflijk gerestaureerd. Het molenhuis is vermoedelijk gebouwd in 1681. Let op de typische korfboog boven de deur.
De watermolen is privaat eigendom. Gelieve de privacy van de bewoners te respecteren en achter het houten hek te blijven. Om ongelukken te voorkomen dient men voldoende afstand te bewaren van het rad, de oever en het sluiswerk.
Bron: Vlaamse overheid, Agentschap R-O Vlaanderen, Onroerend Erfgoed

Auteur: Eddy&Rita
Meer informatie
Waypoint

Station van Tielen

Station Tielen is een spoorwegstation langs spoorlijn 29 in Tielen, een deelgemeente van Kasterlee in België.
Het huidige stationsgebouw van Tielen is er een van het type 1893. De spoorlijn werd geopend in 1855 en was destijds eigendom van Chemin de fer de Lierre à Turnhout. Toen deze maatschappij werd overgenomen door Chemins de fer Belges, werd besloten het huidige station te bouwen. Het oude station werd een magazijn en na enkele jaren werd het afgebroken. Het huidige stationsgebouw was tot in 1959 in gebruik voor reizigers. Hierna heeft het jarenlang leeggestaan. Het werd bouwvallig en werd midden jaren tachtig verkocht aan de familie De Seranno-Spoormans, die het gebouw restaureerde en er haar intrek in nam. Sinds 2007 huist er ook een broodjeszaak in het gebouw.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie

Comentaris

    Si vols, pots o aquesta ruta.